Kinderportretten | F.A.Q.

 

HOE OUD MOET MIJN KIND MINIMAAL ZIJN VOOR EEN FOTOSHOOT ?

Er is geen minimum leeftijd. De meeste kinderen die Sonja fotografeert zijn tussen de 8 maanden en 12 jaar. Wanneer je kind ouder is, dan is dat uiteraard geen enkel probleem.

 

HOE LANG DUURT EEN FOTOSHOOT ?

Normaal duurt een shoot ongeveer een 30-45 minuten, maar dit hangt af van het kind. Niet iedereen is immers gelijk. Sonja gaat net zo lang door totdat ze die ene blik heeft waarnaar ze op zoek is.

 

WIE MAG ER NOG MEER BIJ DE FOTOSHOOT AANWEZIG ZIJN ?

Ouders van hele jonge kindjes mogen uiteraard gewoon tijdens de shoot aanwezig zijn. Om een zo puur mogelijk beeld vast te leggen wil Sonja alle rust in haar studio. Ouders en eventueel broertjes en zusjes  van oudere kindjes zijn tijdens de shoot liever niet aanwezig, tenzij de kindjes nog erg jong zijn. Dan is het geen enkel probleem om bij de shoot te zijn. Omdat de studio midden in het centrum van het mooie Haarlem bevindt is het leuk om even ergens wat te gaan drinken of gezellig wat leuke winkeltjes te bezoeken.

 

OP WELKE DAGEN IS SONJA BESCHIKBAAR ?

Sonja fotografeert normaal gesproken op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur. Het is ook mogelijk om op zaterdag een shoot in te plannen maar hiervoor wordt wel € 50,- extra in rekening gebracht.

 

WELKE KLEREN MOET MIJN KIND AAN ?

De emotie in het gezicht van een kind vindt Sonja het belangrijkst, dus de kleding moet zo min mogelijk de aandacht trekken. Als het kind voor een witte achtergrond wordt gefotografeerd, dan is het goed om ook witte bovenkleding aan te trekken. Bij een zwarte achtergrond adviseert Sonja zwarte kleding, het liefst een hemdje.

 

WAT DOE IK ALS MIJN KIND ZIEK IS ?

Het kan altijd voorkomen dat je kind ziek is. Laat het zo vroeg mogelijk telefonisch weten. Dan wordt er zo snel mogelijk een nieuwe afspraak gemaakt

 

KAN IK KORTING KRIJGEN ?

Een korting van 50% wordt verleend op een fotoshoot van meerdere kinderen uit hetzelfde gezin.

 

HOE LANG DUURT HET VOORDAT IK MIJN BESTELDE FOTO’S ONTVANG ?

Binnen 2 weken stuur ik via de mail een selectie die ik al bewerkt heb. Zo krijg je een goed beeld van hoe de serie eruit komt te zien. Het kan voorkomen dat de bewerkte foto’s niet aan de wensen voldoen. Ik stuur een 10-tal onbewerkte foto’s via We transfer. Zo kun je thuis op je gemak de foto’s bekijken. Zodra er een keuze is gemaakt, worden de betreffende bewerkte foto’s afgedrukt op het door jouw gekozen beeldmateriaal en formaat. Je ontvangt een e-mail wanneer de foto’s kunnen worden opgehaald. Dit duurt ongeveer 1 week nadat je de keuze hebt doorgegeven.

 

KAN IK EVENTUEEL BESTANDEN IN HOGE RESOLUTIE KOPEN ?

Het is mogelijk om de digitale bestanden af te nemen. Je krijgt deze bestanden in hoge resolutie (300 DPI).
De kosten van het digitale beeld 300 DPI zijn € 75,- per gekozen foto.

 

IS HET MOGELIJK OM EEN FOTOSHOOT CADEAU TE GEVEN ?

Als je iemand echt een bijzonder cadeau wilt geven dan kan dat zeker. Neem contact op en Sonja. Ze kan een cadeaubon opsturen. Beschikbare cadeaubonnen: € 25,- | € 50,- | € 100,-.

 

FOTOGRAFEERT SONJA OOK OP LOCANTIE ?

Sonja fotografeert ook op locatie, ze berekent dan wel 0,35 cent per kilometer. Dit wordt berekend bij opdrachten die plaatsvinden buiten een straal van 10km rond Amsterdam (postcode 1161).

Terug naar boven