Woningfotografie | Werkwijze

 

Goede woningfoto’s verkopen je huis.

De eerste indruk is bepalend……

Juist bij de eerste oriëntatie van de potentiele koper van een woning spelen de foto’s een grote rol. Zeker in de huidige markt is het belangrijk om op te vallen op websites zoals Funda en Jaap. Een uitnodigende foto zorgt niet alleen voor meer paginaviews maar ook voor een eventuele bezichtiging.

Daarom zien steeds meer makelaars en huiseigenaren het belang in om een professionele woningfotograaf in te schakelen. De extra kosten worden terugverdiend door een snellere verkoop.

Voor de makelaardij en particulieren is het interessant om gebruik te maken van de diensten van Sonja Velda Fotografie.

Waarom? Funda bijvoorbeeld, werkt met toprankingen. Dit houdt in dat je hoog op de zoeklijst kunt komen te staan binnen Funda. Door hoger op de lijst te staan bekijken meer mensen het huis en is de kans op een bezichtiging vele malen groter. Om hoger in de topranking te staan heeft Funda eisen gesteld. Aan hoe meer eisen wordt voldaan, hoe hoger het huis in de ranking komt te staan. De eisen die Funda hier o.a. aan stelt:

2D/3D Plattegronden
360 Graden foto
Aantrekkelijke woningbrochure

 

HOE GAAN WIJ TE WERK?

Aan de hand van een door mij gestuurd overzicht met handvaten en tips wordt door de verkoper de woning verkoop klaar. Per woningvertrek beschrijven we hoe u deze optimaal gepresenteerd wordt. Styling van de woning is bij dit onderdeel inbegrepen. Na de presentatie, maken we interieurfoto’s.

We fotograferen met zoveel mogelijk natuurlijk licht, zodat de juiste sfeer wordt vastgelegd en de ruimte zo realistisch mogelijk wordt weergegeven. Met het gebruik van professionele apparatuur en lenzen die speciaal geschikt zijn voor interieurfotografie maken we je foto’s. Dit duurt gemiddeld anderhalf tot 2 uur.

Wij bewerken de foto’s en binnen 2 werkdagen kunnen deze volledig bewerkte foto’s gebruikt worden voor internet, folders of voor andere doeleinden. De foto’s worden per mail aangeleverd.

Aangeboden diensten:

  • Verkoopstyling
  • Woningfotografie
  • Beeldbewerking
  • Hoogtefoto
  • 2D Plattegrond
  • Service

 

VERKOOPSTYLING

Bij het verkopen van een woning is de presentatie het belangrijkst, maar vaak ook een grote uitdaging. De verkoper heeft het huis naar eigen smaak ingericht. Het kan voorkomen dat de inrichting de woning op een onjuiste wijze weergeeft. Kleine aanpassingen kunnen ervoor zorgen dat het huis beter overkomt op de foto’s.

De zoektocht naar een nieuwe woning begint meestal op internet. Het belang van goede woningfotografie is daardoor groter geworden. Als de woning niet goed wordt weergegeven, dan zal de kijker het beeld eerder wegklikken. De eerste indruk is bepalend voor een eventuele bezichtiging. En geen bezichtiging is geen koper.

Het doel van verkoopstyling is om de ruimte zo optimaal mogelijk te presenteren, op een neutrale wijze waarbij iedereen zich thuis voelt. Dit gebeurt door de bestaande inrichting te optimaliseren, de pluspunten te benadrukken en zaken te verwijderen die verkoop- belemmerend zouden kunnen werken. We maken gebruik van bestaande accessoires en meubels die in de woning staan. Indien nodig gebruiken we eigen accessoires om de woning nog aantrekkelijker te maken.

 

WONINGFOTOGRAFIE

Fotografie is een vak. Vakmensen kunnen uw woning zo goed mogelijk presenteren. De juiste belichting en compositie zorgen voor mooie ruimtelijke foto’s. Om dit te bereiken wordt er gefotografeerd met professionele apparatuur en daglicht. Na het fotograferen wordt elke foto nog eens apart bewerkt. De eerste indruk is erg belangrijk. Dat bereikt u door verkoopstyling in combinatie met professionele foto’s. Sonja Velda Fotografie verzorgt foto’s van interieur en exterieur voor makelaars, bedrijven en particulieren.

 

BEELDBEWERKING

Alle foto’s worden in Adobe Photoshop bewerkt. Er wordt gekeken naar de kleurzweem in de foto’s, helderheid, eventuele vertekeningen worden gecorrigeerd. Zo ontstaat er rust in de fotoserie. Als alle foto’s er goed uitzien worden de bestanden opgeslagen in een kleurprofiel die u kunt gebruiken voor de website en eventuele brochure.

 

HOOGTEFOTO

Een hoogtefoto wordt van boven gemaakt. Dit biedt als voordeel dat de foto een ruimtelijk beeld creëert, waardoor de potentiele koper een beter beeld krijgt van de woning. Een normale foto wordt vaak geblokkeerd door bomen, auto’s en schuttingen. De hoogte foto van 2 tot 7 meter biedt een hele andere kijk op de woning.

 

2D PLATTEGRONDEN

Met een professionele plattegrond krijgen woningzoekers een beter inzicht in de indeling van de woning. De plattegronden worden volgens de norm NEN2580 ingemeten. De NEN2580 is een norm die wordt gehanteerd bij het vaststellen van de oppervlakte van een woning of o.a. commercieel vastgoed. De plattegronden zijn geschikt voor Funda. Uit onderzoek is gebleken dat woningen met een plattegrond intensiever worden bekeken. Hierdoor wordt de kans op snelle verkoop vergroot.

 

SERVICE

Klant is koning!
We streven naar een hoge perfectie zodat de klant tevreden is.
Een prettige samenwerking met de makelaar en met de klant is essentieel. Goede communicatie is belangrijk. De verkoper kan ons altijd vragen stellen over de voorbereiding van het verkoop klaarmaken van hun woning. Als de weersomstandigheden het niet toelaten om mooie buiten foto’s te maken dan komen we terug als het weer beter is. Ook een goede buitenfoto blijft erg belangrijk. Voor meer informatie kunt je contact met ons opnemen.

Terug naar boven